Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umístěné a přijaté kočky ke 4. listopadu

5. 11. 2018

V pondělí 22. 10. odjela z libereckého depozita do nového domova kočka Edita. Je jedním z pěti mourovatých koťat, která se v našem depozitu narodila v březnu, tři dny poté, co jsme se jejich matky ujaly. Dvě mourinky jsou stále k dispozici, ačkoliv byla všechna koťata od samého počátku zamluvena. Stejně, jako jejich mourovaná matka Mamina. Na Editu se usmálo štěstí zahraniční - odjela bydlet do Německa. Vedle běžné adopční smlouvy a očkovacího průkazu jsme Editu vybavili též čipem a mezinárodně platným pasem domácího zvířete. Podle prvních zpráv se kočka zabydlela překvapivě rychle. Časem zřejmě začne chodit ven, protože se dům nachází v klidné lokalitě uprostřed vinic.

edita02.jpg

Do nového domova odjel, rovněž z libereckého depozita, v sobotu 3.11. kocour Páťa. V depozitu zavládla velká radost, protože z ubohého zvířátka přijatého v březnu tohoto roku v podvyživeném a značně olysalém stavu se vyloupnul obrovský kocour s obrovským apetitem a problematickým chováním. Páťa nemá rád další kočky a umí si otevírat dveře, což - jak uznáte - je v depozitu problém. Naopak v rodině, která chce pouze jedno zvíře, je to výhodou. A otevírání dveří? Nevěřili bychom, že právě tento zlozvyk může kocourovi přinést štěstí v podobě nového domova - protože Páťu si osvojitelé vybrali právě kvůli tomu! Připomněl jim tím kocoura, o kterého před časem, ve věku úctyhodných 16 let - přišli. Ten totiž také uměl skokem na kliku dveře otevřít.

pata03.jpg

V sobotu 3. 11. odjel do - v tomto případě původního - domova kocourek Tami, přijatý 30. října. Majitelka věděla sice už od středy, že se kocour nachází v péči našeho depozita (kam ho přivezla MP), trvalo jí však čtyři dny, než se jí "podařilo sehnat odvoz" . Vzdálenost mezi jejím bydlištěm a depozitem je přitom čtyři kilometry a na trase jezdí autobus. Nemají holt všichni majitelé přístup ke svým zvířatům na jedničku...

Do tochovického depozita přibyl maličký, polodlouhosrstý, mourovaný kocourek Tuerto. Byl nalezen na silnici poblíž Březnice v dosti zuboženém stavu. Na to, že jsou mu asi dva měsíce, váží 600 gramů, což by nebylo samo o sobě tak zlé, kdyby zároveň neměl problém s jedním okem. Oko je v důsledku herpesvirové infekce zcela nefunkční, takže Tuerta, až nabere váhu, čeká radikální operace, kdy se mu oko vyjme. Ukázalo se, že kocourek je velmi klidný, snáší veškerá nepříjemná ošetření, je mazlivý a hravý. Rád se koupe, češe a fénuje.

tuerto2.jpg

Dalšími přírůstky jsou želvovinová kočka se dvěma koťaty - zrzavým kocourkem Foxem a jeho želvovinovou sestřičkou. Kocourek Fox se zřejmě objeví na prosincové umisťovací výstavě, zatímco obě holky si s výstavou počkají až na příští rok.